60 met een PLUS - On Tour

Ouder worden… Elk jaar opnieuw worden we geconfronteerd met de tijd die sneller en sneller lijkt te gaan. Dagen, weken en jaren vliegen voorbij. De meerderheid van de mensen houdt zich daar niet graag mee bezig. Een belangrijke reden daarvoor is de foutieve beeldvorming over ouderen. Naarmate je zelf ouder wordt, merk je dat die beeldvorming niet strookt met de realiteit. 

Veel ouderen zijn actief, sportief en geëngageerd. Intussen beïnvloedde die negatieve beeldvorming wel je kijk op de toekomst, met als gevolg dat je opportuniteiten gemist hebt, kansen genegeerd hebt… tot je ze op latere leeftijd (als het bijna te laat is) toch ontdekt. Je stoot jezelf dan voor het hoofd met de woorden: ‘Had ik het maar geweten’. 

Gerontologe Els Messelis heeft een er een boek over geschreven, een mooi instrument om de foutieve beeldvorming over ouderen aan te pakken. Ze licht dit toe in een aantal leuke en zinvolle workshops:

Programma:

  • 13:00 Verwelkoming met koffie
  • 13:30 Els Messelis:
  • Op ontdekkingstocht naar de Kunst van het Ouder worden. Het leven is een ware ontdekkingstocht op zoek naar betekenis, goede gezondheid, geluk, levenskwaliteit en levenskunst. Deze interactieve lezing biedt boeiend recepten aan om – in verbondenheid met jezelf en met alles en iedereen om je heen – zinvol en creatief ouder te worden, dit met het diepe besef dat het leven niet altijd even lief voor je is.
  • 15:15 Pauze met hapjes en drankjes + praktische tips
  • 15:45 Praktische tips via één van de drie workshops:
  • 16:45 afsluitende drink met hapjes + praktische tips
  • Deelname: € 5

 

BEKIJK HIER ALLE DATA EN HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Gelieve alle gegevens, alsook de gekozen datum goed na te kijken alvorens te versturen.